Αρχική Μόνιμοι Δημόσιο: Το σχέδιο της κινητικότητας – Ποιους αφορά και τι περιλαμβάνει

Δημόσιο: Το σχέδιο της κινητικότητας – Ποιους αφορά και τι περιλαμβάνει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τεκτονικές αλλαγές θα επιφέρει στη λειτουργία του δημοσίου τομέα ή εφαρμογή της κινητικότητας, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα στο 2018 αναμένεται να μεταταχθούν ή να αποσπαστούν περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία υπέγραψε τη σχετική εγκύκλιο και με την οποία ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των διαδικασιών.

Κλειδί για τη μετακίνηση των υπαλλήλων είναι τα νέα οργανογράμματα που έχουν ολοκληρωθεί σε έναν σημαντικό αριθμό υπηρεσιών και υπουργείων. Βάσει των νέων οργανογραμμάτων θα εντοπίζονται οι κενές οργανικές θέσεις στις οποίες οι υπάλληλοι θα αιτούνται τη μετακίνηση τους.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν ότι με την πλήρη εφαρμογή της κινητικότητας και των κινήτρων που δίδονται για τη μετάταξη ή την απόσπαση των εργαζομένων, περίπου το 8% των μόνιμων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα που αντιστοιχεί σε 50.000 εργαζομένους θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις από αυτές που απασχολείται σήμερα . Για την πλήρη εφαρμογή της κινητικότητας όμως απαιτούνται ή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς αποτελεί ένα από τα κριτήρια της επιλογής, και τα νέα οργανογράμματα.

Βασικό κίνητρο για την ένταξη ενός εργαζομένου στην κινητικότητα είναι η μετακίνηση του από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια λόγω του χαμηλού κόστους ζωής.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν οι υπάλληλοι για να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο είναι:

α) Η συνάφεια των τυπικών και των ουσιαστικών προσόντων τους με την θέση που διεκδικούν.

β) Οι εκθέσεις αξιολόγησης τους.

γ)Η εμπειρία τους σε συναφές αντικείμενο.

δ)Κάθε στοιχείο του προσωπικού μητρώου τους που τεκμηριώνει την καταλληλότητα τους.

Για το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης προβλέπεται η δυνατότητα συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων. Για τους υπαλλήλους που θα επιλέξουν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες απομακρυσμένης περιοχής και να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον τρία χρόνια προβλέπεται ταχύτερη βαθμολογική προαγωγή κατά δύο έτη.

Τον Νοέμβριο θα μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για μετάταξη ή απόσπαση και στα τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων.