Αρχική Μόνιμοι Δημόσιο: 1.443 μόνιμες προσλήψεις μέσω 4 διαγωνισμών

Δημόσιο: 1.443 μόνιμες προσλήψεις μέσω 4 διαγωνισμών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Με 1.443 μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθούν φορείς του δημοσίου μέσω τεσσάρων διαγωνισμών που θα υλοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Πρόκειται για τη προκήρυξη 510 θέσεων εργασίας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά και τη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 μόνιμους. Τέλος, τα σωφρονιστικά ιδρύματα θα εντάξουν στο δυναμικό τους 633 υπαλλήλους, ενώ μια σειρά από φορείς θα προσλάβουν 100 άτομα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

510 διανομείς, οδηγοί και υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ

Με 510 διανομείς, οδηγούς και υπαλλήλους θα ενισχυθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ). Η Ανεξάρτητη Αρχή (ΑΣΕΠ) βάζει τις τελευταίες πινελιές για την επίμαχη προκήρυξη ώστε στις αρχές του έτους ο διαγωνισμός να πάρει το δρόμο του Εθνικού Τυπογραφείου. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην επίμαχη προκήρυξη, οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 230 Ταχυδρόμων- Διανομέων, 215 Υπάλληλοι Εσωτερικής εκμετάλλευσης, 25  Διοικητικών στις ειδικότητες: (Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών- Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25  Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών.

633 σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για 633 θέσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Το ΑΣΕΠ βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του διαγωνισμού. Μάλιστα, στη «Διαύγεια» δημοσιεύτηκε απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Θεανώς Φωτίου με την οποία και καθορίζονται οι θέσεις που θα καταληφθούν από τους «προστατεύομενους» του ΟΑΕΔ (ν.2643).

100 σε διάφορους φορείς

Στη πρόσληψη 100 υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή χωρίς ειδικά τυπικά προσόντα, θα ενισχυθούν φορείς του δημοσίου, όπως ΕΥΔΑΠ, Οργανισμός Λυμένος Ηρακλείου, Οίκος Ναυτου και Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Εργάτες, Φύλακες, Κλητήρες και Αποθηκάριοι. Η πλειονότητα των θέσεων φαίνεται να συγκεντρώνεται στην ΕΥΔΑΠ (90 θέσεις), ενώ οι υπόλοιπες θα κατανεμηθούν στους υπόλοιπους φορείς. Η προκήρυξη αναμένεται να πάρει ΦΕΚ μέσα στο Νοέμβριο προκειμένου να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία των αιτήσεων.

300 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ

Στη κάλυψη 300 μόνιμων θέσεων θα προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της. Οι θέσεις έχουν λάβει το «πράσινο φως» από το Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να υπάρξει και σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Εργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2, ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.