Αρχική Εργασιακά «Απόφαση – σερπαντίνα για το θέμα των Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης»

«Απόφαση – σερπαντίνα για το θέμα των Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σφοδρή επίθεση κατά των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ένωση Πτυχιούχων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην ανακοίνωση η Ένωση κάνει λόγο για απόφαση σερπαντίνα που περιέχει διοικητικές παρατυπίες και καλεί  τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να ελέγξει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η πολυαναμενόμενη εν μέσω Τριωδίου λύση στο ζήτημα της εφαρμογής του άρθρου 15 ν. 3938/2011 με τη συνακόλουθη άρση της αγωνίας 4000 συναδέλφων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των οικογενειών τους για το ξημέρωμα της 10ης Φεβρουαρίου 2017 και το μετέπειτα εργασιακό μέλλον τους εδόθη αργά τη νύχτα με μια απόφαση – σερπαντίνα του Α.Π.Σ. που θα διδάσκεται στα αμφιθέατρα των νομικών σχολών.

Με κανόνες και αρχές του διοικητικού δικαίου να ανατρέπονται εν μια νυκτί και νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις απαραίτητες για την έκδοση κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης να υποκαθίστανται από Δελτία Τύπου, το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι Καλές Απόκριες και είθε η Θεία Χάρη να βοηθήσει το αποδυναμωμένο κατά το 1/3 Πυροσβεστικό Σώμα να μην χρειαστεί να δοκιμάσει την επιχειρησιακή του επάρκεια για τις επόμενες δέκα ημέρες ή όσο χρόνο διαρκέσει η ολοκλήρωση της υποσχεθείσας νομοθετικής πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση.

Αλήθεια ποια είναι άραγε η άποψη του κυρίου Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης επί των διοικητικών πρωτοτυπιών που λαμβάνουν χώρα και υποχρεώνουν δεκάδες Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε αμφίβολης νομιμότητας πράξεις»;