Αρχική Δήμοι Απλήρωτοι παραμένουν οι 230 συμβασιούχοι του δήμου Λαρισαίων

Απλήρωτοι παραμένουν οι 230 συμβασιούχοι του δήμου Λαρισαίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απλήρωτοι είναι οι 230 συμβασιούχοι του δήμου Λαρισαίων, που υπέγραψαν τις συμβάσεις τους τον περασμένο Ιούλιο, καθώς ο  επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν έχει εγκρίνει ακόμη τα εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας τους.

Το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  της πόλης. Την αγωνία του και τη στήριξη στους εργαζόμενους εξέφρασε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

«Η αγωνία των εργαζομένων για το μεροκάματο είναι και δική μου αγωνία για την ομαλή λειτουργία του δήμου» είπε ο κ. Καλογιάννης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο πως «ο δήμος έχει κάνει ό,τι απαιτείται, προκειμένου οι συμβασιούχοι να πληρωθούν».

«Παρατηρείται το φαινόμενο, ένας αριθμός επιτρόπων ήδη να έχει υπογράψει, ένας άλλος επίτροπος να λέει πως δεν υπογράφει, με αποτέλεσμα η ιστορία αυτή να εξελίσσεται στην ενός ανδρός Αρχή» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε επίσης το δημοτικό συμβούλιο πως έχει επικοινωνήσει ο ίδιος με τον επίτροπο και πως λόγω υποχρεώσεων εκείνος θα απουσιάζει και την επόμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος για μεγαλύτερη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως αν δεν υπογραφούν τα εντάλματα από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως τις 19 Σεπτεμβρίου, τότε οι συμβασιούχοι δεν θα πληρωθούν τους μισθούς του Ιουλίου και του Αυγούστου νωρίτερα από τον Οκτώβριο.