Αρχική Υγεία Απλήρωτοι 3.150 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία -Διαψεύδει ο ΟΑΕΔ

Απλήρωτοι 3.150 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία -Διαψεύδει ο ΟΑΕΔ

275
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εργασία χωρίς αμοιβή προσφέρουν οι 3.150 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν από τις αρχές του έτους μέσω του ΟΑΕΔ, με στόχο να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για 12 μήνες. 

Η σχετική Υπουργική Απόφαση προέβλεπε δαπάνη 50.000.000 ευρώ για το 2017 και 16.000.000 ευρώ για το 2018 για την απασχόλησή τους. Ωστόσο, τέσσερις μήνες μετά τη σταδιακή ανάληψη της θητείας τους στις δημόσιες δομές υγείας κανείς δεν έχει δει το χρώμα..του χρήματος.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αγία Σοφία», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Αν. Συγγρός» και «Οφθαλμιατρείο».

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, ζητήθηκε να καταβληθεί άμεσα το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλονται κι εφεξής να πληρώνονται κάθε μήνα χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ υποστήριξαν ότι τα χρήματα έχουν δοθεί από τον Οργανισμό και δήλωσαν αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας.

Διαψεύδει ο ΟΑΕΔ 

Πάντως, ο ΟΑΕΔ διαψεύδει ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι υπογραμμίζοντας ότι σε σύνολο 3.158 έχει καταβληθεί η μισθοδοσία κανονικά σε 2.783.

Στους 330 ωφελούμενους που απασχολούνται στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Λαϊκό, μαιευτήριο Έλενας, Κωνσταντοπούλειο Νέας Ιωνίας, Ανδρέας Συγγρός, Σωτηρία, Ζακύνθου, Ιπποκράτειο, Σισμανόγλειο, Αττικής ΚΑΤ, Αργολίδας, Ναυπλίου, δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία Απριλίου, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέλαβαν τις μηνιαίες καταστάσεις μετά τις 23/05/2017.

Στους 45 ωφελούμενους της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταβληθεί μισθοδοσία, καθώς οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν αποστείλει καμία μηνιαία κατάσταση, αναφέρει ο Οργανισμός.