Αρχική Δήμοι Ανάγνωση για όλους στις βιβλιοθήκες και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας

Ανάγνωση για όλους στις βιβλιοθήκες και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας

138
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην εγκατάσταση ενός πρωτοποριακού ειδικού προγράμματος software στη  Δημοτική και τις Παιδικές Βιβλιοθήκες, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το οποίο θα διευκολύνει την ανάγνωση βιβλίων από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που δυσκολεύονται στην ανάγνωση, όπως άτομα με αναπηρία, δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δίγλωσσα, αλλοδαπούς κ.λ.π. προχωρά ο Δήμος Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους υπολογιστές των δομών αυτών να διαβάζουν οποιοδήποτε κείμενο χρειάζεται ο αναγνώστης, είτε τα μαθήματα του σχολείου ή οτιδήποτε άλλο. Μ’ αυτόν τον τρόπο, εξυπηρετεί το κοινό της βιβλιοθήκης, ώστε άσχετα με τις δυσκολίες που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίζει να παρέχεται η δυνατότητα ανάγνωσης και ψυχαγωγίας.

Ήδη το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη και την άλλη εβδομάδα θα εγκατασταθεί στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά» και συνοικίας Αγίου Νικολάου και στα 5 ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας.

Δημιουργός της συγκεκριμένης μελέτης και εφαρμογής, η οποία τιμήθηκε με παγκόσμια βράβευση και πρώτη βράβευση από το Υπουργείο Παιδείας είναι ο κ. Δημ. Χουλιαρός, Ειδικός παιδαγωγός, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής- ερευνητής, πρώην προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ Ν. Λάρισας (περιφερειακό ΚΕΔΔΥ Θεσσαλίας).