Αρχική Συμβασιούχοι Α.Τσίπρας: Οριστική λύση για 72.000 συμβασιούχους (video)

Α.Τσίπρας: Οριστική λύση για 72.000 συμβασιούχους (video)

270
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα των 72.000 συμβασιούχων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη στο πλαίσιο επισκεψής του στο ΥΠΕΣ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, ενώ στην τοποθέτηση του έβαλε τους πρώτους όρους που θα προβλέπει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση λέγοντας ότι θα «πρέπει να ξεκαθαρίσει στο ποιοι καλύπτουν και πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Πρόσθεσε δε, ότι θα «πρέπει να δούμε το πραγματικό περιεχόμενο της εργασίας τους και το χρόνο εργασίας τους». Και κατέληξε λέγοντας ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα στην εφαρμογή των κριτηρίων θα αποτελεί μια σύνθεση της ελληνικής νομοθεσίας και της κοινοτικής και η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, που θίγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ζήτημα μη πληρωμής τους.

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στον νέο Καλλικράτη υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση θα προβλέπει ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων, περιφερειών και κεντρικής διοίκησης, οικονομική ενίσχυση και δυνατότητες άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής από την Αυτοδιοίκηση.

a

Συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠ.ΕΣ.

Στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδίου για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι κομβικός. Αφορά τη καθημερινότητα του πολίτη, τη σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες, την θεσμική συγκρότηση της κρατικής λειτουργίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κριτήριο για κάθε θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι αν παράγεται κοινωνικό όφελος, αν ενισχύεται η δημοκρατία. Το ζητούμενο σε κάθε μεταρρύθμιση είναι η στήριξη των πολιτών, στην προσπάθειά τους να δουλέψουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠ.ΕΣ.

Posted by Alexis Tsipras on Donnerstag, 1. Juni 2017