Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Βασιλειάδης: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Εκτενέστατη αναφορά σε όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δύο «αιωνίων» στο μπάσκετ πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα για τη συνέχεια.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι εάν και εφόσον δεν προαχθεί το αθλητικό ιδεώδες στα επόμενα παιχνίδια των τελικών, η Πολιτεία θα πάρει από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τα δύο μεγάλα κλειστά της χώρας! «Η Πολιτεία παραχωρεί γήπεδα, όχι αρένες» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Γιώργου Βασιλειάδη.

Πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτησή του:

«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες και μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, μας στεναχωρούν ιδιαίτερα και δεν μας ταιριάζουν σε αυτό το προφίλ του αθλήματος που έχουμε καταφέρει να έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος. Μιλάω για την επαγγελματική Λίγκα, μιλάω για το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, μιλάω για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που μας έχουν στεναχωρήσει και προβληματίσει όλους.

Κατ’ αρχάς, να γίνει σαφές ότι οι εισαγγελικές Αρχές και οι αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μόλις ανακινήθηκε το τι έγινε την Κυριακή το βράδυ, αλλά και με τις δηλώσεις που ακολούθησαν και τις εξαγγελίες που ακολούθησαν τα γεγονότα αυτά, σχηματίζονται ήδη δικογραφίες και για τα δυο γεγονότα και έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας ότι θα κρίνουν με ταχύτητα, διαφάνεια και με ορθή κρίση για να καταλογιστούν όσα πρέπει να καταλογιστούν.

Αλλά επειδή έχουμε μπροστά μας δυο πολύ κρίσιμα παιχνίδια και επειδή τονίζω τη σημασία και του αθλήματος και την υγεία που εκπέμπει το μπάσκετ διαχρονικά χάρη στο πάθος των ανθρώπων του, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Να τελειώσουν τα αστεία και να κοπεί η πλάκα. Θα γίνουν όσες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, πέρα από τις εκτονωτικές δικές μου για να μπορέσουμε να πάμε να ευχαριστηθούμε ένα ή δυο παιχνίδια που θα τιμούν την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά από ‘κει και πέρα, να είμαστε σαφείς. Πέρα από τα εισαγγελικά, πέρα από τα δικαστικά, το κράτος μέσω των διοικήσεων των σταδίων παραχωρεί δημόσια περιουσία για προαγωγή του αθλητικού πνεύματος.

Αν στις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτών δεν προαχθεί το αθλητικό πνεύμα, αλλά οτιδήποτε άλλο, το Κράτος θα επαναπροσδιορίσει τη χρήση των εγκαταστάσεων αυτών. Για να τελειώσει το αστείο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις παράνοιας που ζούμε και να πάμε να ευχαριστηθούμε δυο αγώνες, δυο ωραία παιχνίδια με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες που παίζουν στη χώρα μας, με δυο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Όπως στην Ευρώπη, παρά τα φαλτσοσφυρίγματα, έχουν μια σοβαρή εικόνα μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρέπει να γίνει και τις επόμενες μέρες. Αλλιώς, εμείς ως Πολιτεία θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν δίνουμε αρένες, δίνουμε γήπεδα, για να τελειώνει το αστείο».

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Νίκος Δένδιας φέρνει ριζικές αλλαγές στη θητεία – Και οι γυναίκες στον ελληνικό στρατό

Ο Νίκος Δένδιας φέρνει ριζικές αλλαγές στη θητεία, και οι γυναίκες στον ελληνικό στρατό Σε ριζικές αλλαγές στο στράτευμα προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με...

Από 1η Μαρτίου οι μειώσεις τιμών έως και 15% σε βασικές κατηγορίες προϊόντων

Από 1η Μαρτίου οι μειώσεις τιμών έως και 15% σε βασικές κατηγορίες προϊόντων. Κ. Σκρέκας: Περιμένουμε μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 κωδικούς Από την...

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ηλεκτρονικά πλέον οι επιδόσεις εγγράφων της Ποινικής Δίκης

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ηλεκτρονικά πλέον οι επιδόσεις εγγράφων της Ποινικής Δίκης Ηλεκτρονικά μέσω του poinikesepidoseis.gov.gr, πραγματοποιούνται από σήμερα οι επιδόσεις των ποινικών διαταγών, των αποφάσεων λιπομαρτύρων...

Μήνυμα του ΥΠΕΣ στους Έλληνες του εξωτερικού για την επιστολική ψήφο

Μήνυμα του ΥΠΕΣ στους Έλληνες του εξωτερικού, για την επιστολική ψήφο Στην επιστολή, που απέστειλαν η υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών γίνεται αναφορά στην...