Αρχική Ασφάλιση 56.330 πολίτες υπέβαλλαν νέες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

56.330 πολίτες υπέβαλλαν νέες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πάνω από 56.330 πολίτες υπέβαλλαν νέες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα κατά τις πρώτες ημέρες της περιόδου παράτασης, με 6.419 αιτήσεις να έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Περισσότερες από 1.510 εγκεκριμένες αιτήσεις προέρχονται από μονογονεικές οικογένειες, ενώ το μέσο ποσό ανά αίτηση ανέρχεται σε 541,08 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου να μην αποκλειστεί κανείς, τα κριτήρια διαφοροποιήθηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για όσους κάνουν αίτηση στην παράταση, η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση του ΟΓΑ καλεί όλες τις κατηγορίες πολιτών για τις οποίες υπήρξαν τροποποιήσεις την περίοδο παράτασης, να ξαναυποβάλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Συγκεκριμένα όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες ηλικίας 67 ετών και άνω, που είναι δυνητικοί δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και όλα τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να υποβάλλουν αιτήσεις, καθώς τώρα έχουν αυξημένες πιθανότητες να καταστούν δικαιούχοι του μερίσματος.

Μεγάλο ποσοστό επιτυχίας προβλέπεται να έχουν και οι αιτήσεις από τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς υπάρχει προσαύξηση 0,25 στην κλίμακα ισοδυναμίας του νοικοκυριού και μέχρι το μέγιστο του 3. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως υποβλήθηκαν 5.938 αιτήσεις από τη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά τις 15 Δεκεμβρίου.